пятница, 27 марта 2015 г.

Модуль 11. Рефлексія.

Цікавим досвідом було  створення та використання щоденника власного навчання.  Новим та корисним для нас стало онлайнове обговорення проектів. Завдяки курсу розширюються можливості з використання технолоії веб 2.0. у навчальному процесі. Курс Інтел за 10 версією видався досить насиченим та цікавим!




четверг, 26 марта 2015 г.

Модуль 10. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме обговорити те, як можна використовувати різні техніки постановки запитань; створити презентацію, документ, таблицю або веб-ресурс для того, щоб підтримати навчання, що будується навколо навчальних потреб учнів; створити план впровадження теми; створити документ для фасилітації; визначити наявність усіх складових свого Портфоліо; знайти Інтернет-ресурси з професійного розвитку освітян.

среда, 25 марта 2015 г.

Модуль 9. Рефлексія.

Цей модуль допоміг мені зробити висновки щодо того, як учні можуть самі спрямовувати себе у навчанні та про роль і місце диференційованого навчання - обговорити створені приклади учнівських робіт та засоби їх оцінювання; обговорити, як допомогти учням стати самоспрямованими в навчанні; проаналізувати шляхи здійснення диференціації навчання учнів; створити форму оцінювання учнівської самоспрямованості в навчанні; створити інструменти для підсумкового оцінювання; створити навчальні матеріали для успішного навчання різних учнів;  внести зміни в План вивчення теми; почати планувати інструктивні матеріали для навчального проекту.

вторник, 24 марта 2015 г.

Модуль 8. Рефлексія.

У цьому модулі я :
· спроектувала свою систему оцінювання та скористалась засобами оцінювання проектів програми Intel® «Навчання для майбутнього»
· поділяться прикладами учнівських робіт;
· обговорила з колегами на педраді ідеї з залучення учнів до процесу оцінювання; 
· створила форми для підсумкового оцінювання;
· внесла зміни до Плану вивчення теми.

понедельник, 23 марта 2015 г.

Модуль 7. Рефлексія.

У цьому модулі ми спланували та поділилися з колегами шляхами використання Інтернету на уроках. Ми також спланували та створили приклади учнівської роботи: презентації, публікації, блогу.

суббота, 21 марта 2015 г.

Модуль 6. Рефлексія.




У цьому модулі ми обговорили проблеми безпеки роботи учнів в Інтернеті; запланували, як вони будуть використовувати Інтернет для співпраці та спілкування при виконанні завдань проектів; переглянули План вивчення теми та внесли до нього зміни

пятница, 20 марта 2015 г.

Модуль 5. Рефлексія.

Протягом цього модуля ми знайшли і зберегли Інтернет ресурси, які можна використовувати  при вивченні обраної теми.
Ми обговорили як використовуватимо інтерактивні Інтернет ресурси для пояснення учням нових можливостей співпраці, спілкування та проведення досліджень. 

четверг, 19 марта 2015 г.

Модуль4. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені визначити цілі формуючого оцінювання, навчитися робити форми оцінювання.В цьому модулі, працюючи в парах, визначилась з поняттями ключового, тематичного та змістових запитань, пригадали створення форми для вхідного оцінювання за темою власного проекта, також створили презентації,  створили власне портфоліо на wiki, склали початковий план оцінювання.

среда, 18 марта 2015 г.

Модул 3. Рефлексія.

В цьому модулі я зрозуміла, як важливо сформулювати завдання для виконання досліджень учнів у проекті, щоб отримати бажаний результат. Будувала свій  процес навчання навколо питань, що поєднують інтереси учнів та вимоги стандартів і програм. Я можу використовувати проекти для вдосконалення процесу навчання своїх учнів шляхом проведення: групової роботи, роботи в парах, самостійного пошуку знаходження нової інформації. Також цікавою для мене було створення текстового документа з  формами. Буду обов'яково цей метод використовувати.


вторник, 17 марта 2015 г.

Модуль2. Рефлексія.

Всім доброго дня! Сьогодні  я вчилася створювати  закладки за допомогою Internet-ресурсів  щодо методу проекту, створила публікацію для ознайомлення з навчальними проектами, провела рефлексію для узагальнення та підведення підсумків про роботу, розпочала планування теми з предмету із застосування інформаційно-комунікаційних технологій, що сприяють розвитку мислення та навичок 21 століття. Дякую всім за підтримку.



понедельник, 16 марта 2015 г.

Модуль1. Рефлексія.

Доброго дня всім! В нашій школі розпочалися курси Intel. Сподіваюсь навчитися використовувати інформаційно-комунікаційні технології в своїй педагогічній практиці.
Сьогодні я ознайомилась з програмою курсу "Навчання для майбутнього". Переглянула програму модулів по електронному посібнику, навчилася користуватися ресурсами посібника. Для мене було все цікаве і нове. Бажання вчитися залишилось.